Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bohó csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db 1,2 kg-os csirke
20 dkg húsos füstölt szalonna
1-2 alma
5 dkg vaj


Elkészítés:
A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk.
Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül.
Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós.
Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük.
Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét.
Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rakott tészta » Almás, sajtos csirkemell » Kapros csirkemell » Barnasörös csirkeragu
» Currys csirkemáj » Kaukázusi csirke 2 » Csirkefasírt » Citromszószos csirkemell
» Mustáros rakott csirkemell » Tejfölös csirkeszelet » Görög csirkecombok » Furcsa csirke.
» Csirkeleves gourmand módra » Gong-bao csirke » Epres csirkemell saláta » Piemonti csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.