Tutireceptek.hu fejléc

Bohó csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db 1,2 kg-os csirke
20 dkg húsos füstölt szalonna
1-2 alma
5 dkg vaj


Elkészítés:
A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk.
Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül.
Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós.
Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük.
Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét.
Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés metéltsaláta » Epres csirkemell saláta » Császárnő csirkéje » Kínai gombás csirkeleves
» Gezemicés csirke » Csirkés-sonkás rizs » Mézes-naracsos csirkemell » Csirkés tál
» Csirke zöldségmártással » Tejszínes csirke gazdagon » Sajtos karfiolos csirke » Gombás csirkemell
» Almás ananászos csirke » Viséi csirke (belga) » Csirkés leveles-táska » Fehérboros csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.