Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bohó csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db 1,2 kg-os csirke
20 dkg húsos füstölt szalonna
1-2 alma
5 dkg vaj


Elkészítés:
A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk.
Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül.
Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós.
Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük.
Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét.
Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemell. » Csőben sült currys csirke » Sóágyon sült csirkecomb » KFC csirke
» Csirkemellből pörkölt » Csirkemájpörkölt, borsóval » Currys thai csirkemell » Pikáns csirkefalatkák
» Fokhagymás csirkemáj » Csirkemáj angolszalonnával » Rakott hagymás csirke » Zöldsaláta csirkével
» Ínyenc sajtos csirke » Csirkemáj tejben párolva » Sült csirke colával » Csirke papírban sütve


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.