Tutireceptek.hu fejléc

Boros libapecsenye recept

Kategória:


Hozzávalók:
egy 2,5-3 kg-os liba
5 dkg gomba
5 dl fehérbor
8 dkg vaj
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 mk. fehér bors
1 mk. cayenne-i bors
2 ek. liszt

3 dl víz

Elkészítés:
A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük. A vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd az egészet megfuttatjuk a maradék vajon. Ráhintjük a lisztet, és felengedjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet, és felfőzzük. Rálocsoljuk a libára, majd egy ideig magas fokozaton főzzük. Utána alacsony fokozatra kapcsoljuk, és puhára főzzük. Ezután kiszedjük, a levét leszűrjük, és átpasszírozzuk, majd még egyszer felfőzzük. A libát felszeleteljük, majd leöntjük a mártással. Még 10-15 percig sütjük, majd burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros nyúlgerinc » Ketchupos-fehérboros hús » Csomboros-lencsés káposzta » Boros sós rudak
» Fehérboros póréhagymaleves » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros eperleves
» Fehérboros krémtorta » Vörösboros máj » Vörösboros meggyleves » Boros, fűszeres báránysült
» Fehérboros csülöksült » Boros szilva » Besztercei libapecsenye » Boros sósrúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.