Tutireceptek.hu fejléc

Boros pipi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 db csirkecomb, egy rétegben bőven elférjenek a serpenyő alján.

bors
olaj
sok fokhagyma
mandula, mazsola, napraforgó-, szezámmag
édes fehér bor
méz

Elkészítés:
A csirkecombokat megsózom, borsozom, majorannázom. (Finomabb ha előtte este ezt már megteszem.) Edénybe olajat forrósítok, (nem baj ha egy kicsit több az olaj, mert így több és sűrűbb lesz majd a szaftija. Kb: 1 dl.) beleteszem a combokat és egy kicsit - amíg a hús kifehéredik - sütöm. Szórok bele csíkokra vágott foghagymát, (jócskán) mandulát, mazsolát, napraforgó-, szezám- magot, stb. (lehet több féle aszalt gyümölcsöt és magot, akár zabpelyhet is. Nagyon finom lesz, csak vigyázni kell, ne legyen a végén müzli belőle.) Ha minden benne van édes fehér (legjobb az édes muskotályos) borral felöntöm. Csak bátran, nem kell tőle sajnálni, a májának már úgy is mindegy.) 20-30 perc múlva megfordítom a combokat, után lehet tölteni a bort is, sőt ha nem elég édeskés lehet bele egy kis mézet rakni. Újabb 20-30 perc és készen is van.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: anyaka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bíboros szelet » Fehérboros csirke » Vörösboros zselé » Vörösboros nyúlgerinc
» Vörösboros csirkeragu » Vörösboros máj » Húspogácsa boros lében » Boros gyümölcskompót
» Vörösboros meggyleves » Fehérboros póréhagymaleves » Boros sós rudak » Bíboros kehely 2
» Lecsós-boros sertéspörkölt » Vörösboros eperleves » Fehérboros gombamártás » Boros csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.