Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húspogácsa boros lében recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús, 2 db szikkadt zsemle, 1 dl tej, 80 dkg szalonna, 1 csipet só, fehér bors, 1 teáskanál édes fűszerpaprika, szerecsendió vagy 3 szem tört szegfűbors, 2 tojás, kevés vaj vagy margarin, 2 dl bor, mokkáskanál cukor, l kiskanál liszt, 1 dl tejszín, 5-6 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kockára vágott zsemlét a tejbe áztatjuk, a húst és a szalonnát átdaráljuk. A zöldséget finomra vágjuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd befűszerezzük.



A darált húst, a kicsavart zsemledarabkákkal, a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk. Az így nyert masszából pogácsákat formázunk, majd vajjal vagy margarinnal kikent tűzálló edénybe tesszük. A bort aláöntjük, fóliával lefedjük és 20 percig sütjük. 20 perc után a fóliát eltávolítva addig sütjük, amíg át nem sülnek a pogácsák. A tálból kiszedjük a húst, a tálban maradt léhez hozzáadjuk a befűszerezett liszttel elkevert tejszínt.


TÁLALÁS
A besűrített mártásba visszahelyezzük a húspogácsákat és petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: Bévi48

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás zsemlében sütve » Vörösboros sonkakocsonya » Fehérboros limonádé » Fehérboros póréhagymaleves
» Boros sósrúd » Fehérboros gombamártás » Bíboros kehely 2 » Vörösboros nyúlgerinc
» Vörösboros málna sorbet » Vörösboros hagymás tojás » Meggyleves vörösboros » Vörösboros vadpörkölt
» Boros kelt rétes » Vörösboros szederdzsem » Lecsós-boros sertéspörkölt » Bíboros kehely


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.