Tutireceptek.hu fejléc

Húspogácsa boros lében recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús, 2 db szikkadt zsemle, 1 dl tej, 80 dkg szalonna, 1 csipet só, fehér bors, 1 teáskanál édes fűszerpaprika, szerecsendió vagy 3 szem tört szegfűbors, 2 tojás, kevés vaj vagy margarin, 2 dl bor, mokkáskanál cukor, l kiskanál liszt, 1 dl tejszín, 5-6 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kockára vágott zsemlét a tejbe áztatjuk, a húst és a szalonnát átdaráljuk. A zöldséget finomra vágjuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd befűszerezzük.



A darált húst, a kicsavart zsemledarabkákkal, a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk. Az így nyert masszából pogácsákat formázunk, majd vajjal vagy margarinnal kikent tűzálló edénybe tesszük. A bort aláöntjük, fóliával lefedjük és 20 percig sütjük. 20 perc után a fóliát eltávolítva addig sütjük, amíg át nem sülnek a pogácsák. A tálból kiszedjük a húst, a tálban maradt léhez hozzáadjuk a befűszerezett liszttel elkevert tejszínt.


TÁLALÁS
A besűrített mártásba visszahelyezzük a húspogácsákat és petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: Bévi48

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros csülöksült » Boros narancskrém torta » Fehérboros limonádé » Fehérboros póréhagymaleves
» Vörösboros máj » Boros kelt rétes » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros szőlőleves
» Vörösboros libamell » Fehérboros csirke » Boros almatorta » Vörösboros szederdzsem
» Bíboros szelet » Vörösboros eperleves » Almás-boros borjúmáj » Boros szilva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.