Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós-boros sertéspörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka felkockázva
2 nagyobb fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
olaj
delikát
bors
pirospaprika
2 dl vörösbor

Elkészítés:
A hagymát, a paprikát és a paradicsomot megközelítőleg egyforma kockákra vágom, a fokhagymát vékonyra szeletelem.A hagymát olajon megdinsztelem, mikor megpirult kicsit, hozzádobom a fokhagymát is. Megszórom pirospaprikával, leheletnyi vízzel felengedem. Beledobom a paprika és paradicsom kockákat, és néhány percig összeforralom. Ráteszem a húst, és fehéredésig pirítom, delikáttal, borssal megszórom,majd felöntöm a vörösborral. Fedő alatt puhára párolom. HA nagyon elfőné a levét, pici borral vagy vízzel lehet pótolni. Ha a hús jó puha, kicsit lesütöm,úgy, hogy azért maradjon zaft is alatta. Tésztával vagy főtt krumplival tálalom.

Tanácsok:
Fejssaláta, uborkasaláta nagyon finom hozzá.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karajcsíkok fügés raguval » Inyenc csirkecomb » Céklás vagdalt » Citromos borjúszelet
» Velencei kacsamáj » Cigány pác » Házi májas » Márton napi liba
» Tepsis flekken » Dinsztelt máj anyu módra » Csirkemáj illatos mártásban » Galyasági finom falatok
» Debrecenis borda » Olivás-rozmaringos csirke » Sajtos - baconos csirkemell » Gyöngytyúk Capital- módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.