Tutireceptek.hu fejléc

Borsostokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
karaj, v. comb
3-4 evők. olaj
8 girizd fogkagyma
4 babérlevél
őrölt bors (lehetőleg frissen őrölt)

1 nagy 12%-os tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk a husit, és pár evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd 4 girizd fogkagymát rátörünk, beledobjuk a babérlevelet, és jó alaposan megborsozzuk. Ezután felöntjük vízzel és teljes puhulásig békén hagyjuk. Közben a tejfölt összekeverjük csomómentesen a liszttel, és a megfőtt husihoz adjuk. (a husin legyen még valamennyi víz ilyenkor). Ezután rátörjük a maradék foghagymát, megsózzuk, és újra jól megborsozzuk. Fussili tésztával a legfinomabb.

Tanácsok:
Sót azért a végén, mert így könnyebben puhul a husi. A folyamatos fűszerezés meg azért, mert így lesz elég intenzív az ízhatás.
Rém egyszerű, nem kell őrizni, és az emberek nagy részének nagyon ízlik.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Sesil


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchupos borda » Fokhagymás sajtos csirkemell » Kefíres rántott csirke » Kacsacomb extra
» Csirkés-lecsós rakott krumpli » Gombás zúzaragu » Madárfészek » Gyömbéres csirkecomb
» Húsos bőségtál » Rakott zöldbab 1. » Rakott sült karaj... » Pikáns csirkecomb.
» Fald fel Amerikát szendvics » Gong-bao csirke 1 főre » A sonka főzése húsvétra » Kacsamáj aszpikban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.