Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csukapörkölt. recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1-1,5kg csuka
15dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma

fűszerpaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
csipetke
tejföl

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézésnél keletkezett aprólékot. A kockára, vagy csíkokra vágott húst sózzuk be.
Ha a hagyma már üvegesre sült a szalonna zsírján, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, és főzzük, amíg megpuhul. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, tegyük bele a hal húst, a fokhagymát, öntsük fel egy kevés alaplével. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetünk bele. Félidőben tegyük bele a tejet, ikrát, májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.
Csipetkével tálalom és a tetejét egy kis tejföllel bolondítom!


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spárgás hal » Halas csusza » Pontyhalászlé egyszerűen » Halas burgonyás fasírt
» Grillezett csukafilé » Gombakrémes pangasius » Attila hala » Sült ikra
» Zöldséges lazac 1 » Göngyölt hering » Cármenesi töltött pisztráng » Floridai halszeletek
» Juhtúrós halfilé rántva » Mustáros hal 90naposra » Kapros harcsapaprikás » Tejszines zöldséges haltál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.