Tutireceptek.hu fejléc

Szatmári tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhacomb
40 dkg sertéscomb
20 dkg füstölt szalonna
5 fej hagyma
1 nagy pohár tejföl
só,bors,pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a húsokat felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A szalonna zsírját kipirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük.
A marhacombot belehelyezzük, párolni kezdjük. Ha a marhahús félig megpuhult, hozzáadjuk a sertéshúst is.
Ízesítjük és fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk tovább. Ha kész, ízlés szerint megborsozzuk.

Tanácsok:
Tálaláskor tejfölt locsolunk rá és natúrburgonyával kínáljuk.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós tokány » Tokány 3 féle húsból » Tejszínes csirketokány » Majorannás marhatokány
» Kapribogyós sertés-tokány » Zöldséges tokány cserépben » Vadas marhatokány » Káposztás böllértokány
» Pacaltokány » Hagymás-borsos tokány » Borsos tokány » Temesvári sertéstokány
» Cukkinis tokány rizzsel » Gyümölcsös Csirketokány » Zalai erdésztokány » Szüreti vincellér tokány.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.