Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi borsos tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhalapocka
1 nagyobb fej hagyma
olaj

bors
1 dl tejföl
egy kevés liszt
ecet
cukor

Elkészítés:
A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd 3 evőkanál forró olajba tesszük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, behintjük 1 teáskanál liszttel, kissé megpirítjuk és felengedjük mártássűrűségűre. Ha szükséges, még utána ízesítjük, még egyszer jól felfőzzük és közvetlenül tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral ízesíteni. Tört burgonyával vagy galuskával tálaljuk. A tokánynak igen sok változata van. Gombával vagy majoránnával fűszerezik, készítik vegyesen sertés- és marhahúsból, vesét is adva hozzá.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vörösboros tokány » Zöldborsós pulykaraguleves » Juhtúrós-borsós hús » Töltött dagadó erdélyiesen
» Zöldborsós tojásragu » Borsos csirkecomb » Lecsós-virslis "tokány" » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Erdélyi aprópecsenye » Erdélyi húsgombóc leves » Temesvári sertéstokány » Székelytokány egyszerűen
» Zöldborsós tojás » Tejfölös borsós csirkeragu » Csicseriborsós krumpliragu » Karfiolos pulykatokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.