Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi borsos tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhalapocka
1 nagyobb fej hagyma
olaj

bors
1 dl tejföl
egy kevés liszt
ecet
cukor

Elkészítés:
A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd 3 evőkanál forró olajba tesszük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, behintjük 1 teáskanál liszttel, kissé megpirítjuk és felengedjük mártássűrűségűre. Ha szükséges, még utána ízesítjük, még egyszer jól felfőzzük és közvetlenül tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral ízesíteni. Tört burgonyával vagy galuskával tálaljuk. A tokánynak igen sok változata van. Gombával vagy majoránnával fűszerezik, készítik vegyesen sertés- és marhahúsból, vesét is adva hozzá.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos sajtos csirkemell » Erdélyi túrófánk » Virslis hentestokány » Zöldborsós szelet
» Zöldborsós csirkeragu » Erdélyi húsgombócleves » Vadas marhatokány » Erdélyi csirke raguleves
» Zöldborsós pulykatokány » Római tokány » Zöldborsós tojás » Húsos zöldségtokány
» Tárkonyos tokány » Borsos burgonyafőzelék » Zöldborsós sertésragu » Erdélyi tokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.