Tutireceptek.hu fejléc

Dulcsásza (erdélyi román recept szerint). recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 kg. gyümölcs (lehet vegyesen is),
2 kg. koronás befőző kristálycukor

Elkészítés:
A gyümölcsöket kiválogatjuk, csak az ép és egészséges darabokat tarjuk meg. Ha magvas gyümölcs is van köztük, akkor kimagozzuk, majd az egészet feldaraboljuk és megszórjuk a koronás cukor kétharmadával. Csavaros üvegeket veszünk, az aljára ujjnyi vastag cukrot szórunk, majd belehalmozzuk a gyümölcsöt és a tetejére is kb. ujjnyi vastag cukorréteget szórunk. Ha közben képződött gyümölcslé, akkor aláöntjük. Az üvegeket lezárjuk, nagyobb edénybe tesszük és langyos vizet öntünk bele, amit lassú forralással felforralunk, és kb. kb. l5 percig gyöngyözve hőn tartunk. Kiéve óvatosan lehűtjük, végül hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi borsos tokány » Erdélyi túrófánk » 100 éves recept: diós süti » Erdélyi tárkonyos leves
» Erdélyi rakottas » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi paradicsomleves » Gofri recept egyszerűen
» Erdélyi leves » Erdélyi hagymás csülök » Erdélyi tepertős pogácsa » Mézeskalács tuti recept
» Túrótorta-saját recept » Erdélyi flekken » Erdélyi krumplileves » Maffin alaprecept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.