Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg darált hús
- só
- bors
- köménymag (őrölt)
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- babérlevél
- sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- zöldborsó
- 1,5 l csontlé
- 20 dkg savanyú aprókáposzta
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepirítjuk.
Hozzáadunk 20 dkg darált húst, többször szakaszosan kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, fűszerpaprikával, babérlevéllel ízesítjük.
Kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót teszünk bele, majd felengedjük 1,5 l csontlével.
Hozzáadunk 20 dkg savanyú aprókáposztát.
1 óra alatt lassan készre főzzük.
Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele.
2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zellerzöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá.
Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymaleves » Hagymaleves pikánsan » Húsleves tésztaszívekkel » Gombaleves cérnametélttel
» Habart krumpli leves » Hideg sárgadinnyeleves » Amarettis tökleves » Kolbászos fejtettbab leves
» Csirkeleves gourmand módra » Gulyásleves csipetkével » Cukkini leves Erzsi módra » Zöldségleves másképp
» Gomba leves » Háromhagymás gombaleves » Alföldi húsgombócleves » Rizsleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.