Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi hagymás csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy kicsontozott csülök,
3 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
só, törött bors ízlés szerint,
olaj a hagyma sütéséhez.

Elkészítés:
A csülköt megtisztítom, megmosom, leszárítom és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a sülés közben képzõdõ leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire teszem és az elõmelegített forró sütõben jó egy órán keresztül erõs lángon párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bõrét úgy vágom fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül, majd egy lapos tûzálló tálra teszem bõrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár percig még a sütõben pirítom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült hagymás krumplipüré » Fokhagymás pogácsa » Mecseki boros csülök » Újhagymás tonhalkrém
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Hagymás- gombás csirkemell » Lilahagymás pogácsa 2. » Hagymás máj sütőben sütve
» Lilahagymás pogácsa » Hagymás törtkrumpli » Hagymás-sajtos pirítós » Erdélyi Piskóta
» Tejfölös malaccsülök » Póréhagymás saláta » Erdélyi baglyos leves » Sutus leves csülökkel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.