Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
2-3 gerezd fokhagyma lepréselve
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi kakukkfű
frissen őrölt bors
2 mokkáskanálnyi őrölt kömény

olaj
köretnek kuszkusz

Elkészítés:
A hús tetejét éles késsel bevagdosom, egy vékony pengéjű késsel pedig átszurkálom pár ponton, így jobban átjárja majd a pác. Egy alkalmas, lefedhető edénybe öntök körülbelül egy deci olajat, s beleszórom a fűszereket.
Ebbe a keverékbe jó alaposan beleforgatom a húst, hogy minden részére jusson, ezután lefedem és hagyom pácolódni pár órán át, a legjobb, ha egy éjjelt állhat. Egyszer-kétszer átforgatom a pácban a húst. Ha letelt a pácolásra szánt idő, közepes lángon megpirítom minden oldalát. Kétszáz fokra előmelegített sütőbe teszem a tűzálló edényben lefedett húst, amire ráöntöm a pácból megmaradt fűszeres olajat, Nagyjából 45-50 perc után lejjebb veszem a sütési hőfokot 180 fok környékére, majd újabb 40 perc után kész az omlós sült.

Tanácsok:
A kuszkuszt a leöntött szaftot forró vízzel vegyítve leöntöm. Lefedve néhány perc alatt kész a köret.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt sertéskaraj » Almás töltött karaj » Sajtos-gombás karaj » Zöldborsós karajszeletek
» Zsebes karaj » Sertéskaraj parasztosan » Zöldséges rakott karaj » Almás karaj
» Sertéskaraj töltve » Karajbatyu » Göngyölt gombás karaj: » Mustáros-tejfölös karaj
» Sajtos sertéskaraj » Borsóval töltött karaj » Avasi sertéskaraj. » Karaj bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.