Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdésztokány recept

Kategória:


Hozzávalók:
60-80 deka vaddisznó(malac vagy kisebb süldő) lapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
10-20deka friss gomba(5-6 deka szárított gomba, amit beáztattunk),
1 kiskanálnyi pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
6 deka zsír,
2 deci tejföl,
finomra vágott zöldpetrezselyem,
3 deka liszt,
4 deka füstölt szalonna.

Elkészítés:
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra, ceruza-vastagra vágott húsmetéltet a metéltre vágott szalonnával, s kissé lepörköljük. Ezután megsózzuk. 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a karikára vágott zöldpaprikát, hozzáadjuk a gombát és a 3 deka liszttel elkevert tejfölt. Ezzel azután felforraljuk, és puhára pároljuk.
Vajas galuskával vagy burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai erdésztokány » Apúliai fogoly » Vörösboros szarvaspörkölt » Kecskepörkölt
» Hegyi pörkölt. » Vadas leves gazdagon » Bakonyi fácánmell » Vadraguleves bográcsban
» Fácán-sült » Vadas kicsit másképp » Hamis vadas mártás » Fogoly balzsamecettel
» Libamájjal töltött fürj » Vadmáj pástétom » Boros libapecsenye » Fűszeres bébipolip


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.