Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombakrémmel rakott burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
75 dkg burgonya,

40 dkg csiperkegomba,

1 fej vöröshagyma,

5 dkg füstölt szalonna,

1 dkg liszt,

1 dl tejföl,

5 dkg reszelt sajt,

só,

bors,

kakukkfű

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a liszttel elkevert tejföllel és összefőzzük. Kivajazott tűzálló tálba lerétegezzük a burgonyakarikákat és a gombakrémet. Reszelt sajttal meghintjük és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyaomlett » Rakott-sajtos csirkemell » Diós rakott tészta » Juhtúrós rakott spenót
» Burgonyás pizza tészta » Gombás rakott kifli » Csöves rakott krumpli » Rakott zöldbab tarhonyával
» Magyaros burgonya » Rakott kel tejfölösen » Angolos sült burgonya » Tepsis brokkoli (rakott)
» Csípős burgonyasaláta » Rakott lencse » Mustáros rakott csirkemell » Dauphine burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.