Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vadkacsaragu recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy egész vadkacsa
Kb. félkiló vegyes tinórú(érdes, fenyő, ízletes)
1db vöröshagyma
két gerezd fokhagyma
só, bors, tárkony, majoránna
1 dl tejszín
2dl fehérbor

Elkészítés:
A megnyúzott vadkacsát daraboljuk fel. Ehhez az ételhez a melle és a combok kellenek, í többi mehet levesnek. A melleket és a combokat csontozzuk ki, majd csíkozzuk fel.
Kevés zsíron dinszteljük üvegesre a csíkokra vágott vöröshagymát, majd tegyük hozzá a feldarabolt húst. Fűszerezzük kevés sóval, majoránnával és borssal, öntsük alá a bor felét és fedő alatt főzzük meg félkészre. Közben kevergessük meg néha, nehogy leégjen-közben öntsük hozzá a maradék bort. Mikor már majdnem teljesen puha, tegyük hozzá a szintén csíkokra vágott gombát, a tárkonyt és a zúzott fokhagymát, és újra lefedve főzzük puhára-közben az elfőtt levet vízzel pótoljuk(a gomba hozzáadása után már ne tegyünk bele fehérbort!). A végén tejszínes habarással sűrítsük és lehetőleg barna rizzsel, frissen vagy gőzön melegen tartva tálaljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-csirkés batyu » Csirkés-gombás palacsinta » Gombás tortahusi » Gombás csirkemell
» Gombás sonkás tésztasaláta » Gombás-tejszínes szendvics » Gombás natúrszelet » Tejszínes gombás spagetti
» Gombás párizsi » Gombás haltál » Gombás borjúnyelv » Gombás-cukkinis rizottó
» Narancsos, gombás kacsa » Tejszines gombás » Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás tarja tepsiben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.