Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombatál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni.
A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is.
Sózni, fűszerezni.
Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét.
Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik.
Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol krokett » Baconos rakott karfiol » Pórés-karfiolos rakottas » Vöröshagyma töltve
» Kecskesajtos rukkola saláta » Fűszeres pírított aprótök » Kemencében sült hagyma » Erdélyi rakottkáposzta
» Gombás nyárs » Kínai zöldséges rizs » Finom rakott karfiol » Rakott burgonya sonkával
» Töltött tojás Emyke módra » Brokkolis cicege (tócsni) » Zoldség - Pite » Tojásos-gombás krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.