Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombatál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni.
A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is.
Sózni, fűszerezni.
Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét.
Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik.
Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török zöldbab » Karfiollal rakott burgonya » Sonkával töltött padlizsán » Rántott hagymakarikák
» Szalonnás borsos édesburgonya » Zellersaláta másképp » Tojásos patisszon » Karfiol sajttal
» Tojásos kelbimbó rakva » Erdei gombás hagymás tokány » Szezámmagos rántott cukkini » Cukkinis ördögszem
» Karfiol fehér mártásban » Padlizsán sajttal az igazi » Pikáns karfiol » Virslis rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.