Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói krémleves sárgabarackkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10-12 szem sárgabarack kimagozva, 2 dl. tejföl, 4 evőkanál finom liszt, 3 dkg. teavaj, 1 kiskanál só,3 evőkanálnyi kristálycukor, 2 dkg. héjazott mandula, 2-3 szem szegfűszeg, csipetnyi őrölt fahéj.

Elkészítés:
A sárgabarackokat egy pár másodpercre forró vízbe rakjuk, majd hideg vízbe áttéve a héját lehúzzuk és kimagozzuk, negyedeljük-nyolcadoljuk. A tejfölből habarást készítünk: kicsit meghígítjuk, majd elkeverjük a liszttel, csipetnyi sóval. Közben vajat megolvasztjuk, beledobjuk az6 előkészített barackszeleteket,és addig kevergetjük, dinszteljük, amíg szétesnek. Ekkor megszórjuk kristálycukorral, ízesítjük csipetnyi fahéjjal és szegfűszeggel. Jól összeforraljuk, majd a habarással besűrítjük, de egy rottyantás után azonnal levesszük a tűzről és lehűtjük, A szegfűszeget kidobjuk belőle és hidegre tesszük. Tálaláskor durván megvagdalt mandulával a tetejét megszórjuk és csészébe téve kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói májpástétom » Csicsóka krémleves » Zelleres burgonyakrémleves » Mángold krémleves
» Hideg krémleves » Tökbél krémleves » Málnakrémleves hidegen » Gyergyói ízestáska
» Cukkinikrémleves » Fokhagymakrémleves » Burgonyakrémleves » Gyors zöldségkrémleves
» Tökkrémleves » Póré krémleves » Tejszínes spárgakrémleves » Gyergyói almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.