Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás kel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. piros fűszerpaprika
1 ek. Vegeta
1-1 késhegynyi törött bors és őrölt köménymag

2 dl sovány tejföl
2 tojás
2. ek. zsemlemorzsa
1 ek. olaj

Elkészítés:
A rizst megmossuk, majd térfogatához képest dupla mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztáról négy nagy levelet félreteszünk, a többit húsdarálón ledaráljuk.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisütjük. A zsírján fedő alatt üvegesre pároljuk a szintén kis kockákra vágott hagymát. A fedőt levéve zsírjára sütjük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a tejfölt, a felvert tojásokat és az összes fűszert.
Egy tepsit bekenünk olajjal és a zsemlemorzsával behintjük.
Egy mély tálban a darált kelkáposztát lazán összeforgatjuk a rizzsel, majd a tepsibe egy réteget terítünk. Meglocsoljuk a tejfölös-tojásos keverékkel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére terítjük a félretett leveleket és kevés tojásos-tejfölt kenünk rá.
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig pároljuk.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű, ízletes és olcsó étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás vadlibamell » Faddi fokhagymás csuka » Hagymás krumplisaláta » Sonkás-hagymás sajtkrém
» Sajtos-hagymás muffin » Póréhagymás gnocchi » Fokhagymás tengeri halfilé » Medvehagymás tészta
» Fokhagymás Graham kenyér » Hagymás-sonkás muffin » Göngyölt fokhagymás csülök » Finom hagymás pogácsa
» Fokhagymás karaj » Zsidó hagymás tojás » Diós-hagymás céklasaláta » Hagymás kacsamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.