Tutireceptek.hu fejléc

Hamis töltött karalábé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-4 db karalábé (nagyságtól függően)
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 közepes fej vöröshagyma

bors
ételízesítő
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
liszt a rántáshoz
zsiradék

Elkészítés:
A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk.
A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele. Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, a gombócokat mikor már puhák, kiszedjük.
A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött olajbogyók » Rántott töltöttkáposzta » Töltött csirkemelltekercs » Egyszerű töltött lángos
» Húsos rakott karalábé » Hamis túrós sütemény » Hamis gulyás leves » Hamis mézes
» Hamis sonkás rakott tészta » Töltött zeller » Füstölt húsos karalábé » Zöldhagymás karalábéleves
» Erdélyi töltött káposzta » Túrógombóc (hamis) » Töltött csirkecomb » Töltött csiga


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.