| Harcsapaprikás kapros galuskával receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé só 1 ek.pirospaprika 1 nagyobb vöröshagyma 1-2 paprika és paradicsom 3 ek olaj 5 dl halalaplé 2 dl tejföl 1 ek liszt A galuskához: 2 tojás 40 dkg liszt 1 csokor kapor só 2 ek. olaj A tálaláshoz: tejföl Elkészítés: A halfiléket vágd kisebb darabokra,sózd meg és tedd a hűtőbe.Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát,majd húzd le a tűzről,és hintsd meg a pirospaprikával. Dobd bele a cikkekre szelt paradicsomot,paprikát,keverd el jól.Szűrd rá a halalaplevet,és fedő alatt főzd sűrűre.Tedd bele a halszeleteket,és lassú tűzön párold addig,míg megpuhulnak. A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be.A kapros galuskához a lisztből és a tojásból a szokásos módon készíts galuskatésztát,szaggasd forrásban lévő vízbe,majd szedd olajon fonnyasztott,finomra vagdalt kaporra. A harcsapaprikást a kapros galuskával tálald,s locsold meg bőven tejföllel. A receptet beküldte: o.melinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |