Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertés vagy birkahús, 2 db tojás,3 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors,1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb gumó zeller, 5 dl. víz, 1 liter savanyú káposztalé, 1 csokor lestyán.1 db száraz szemle.

Elkészítés:
A darált húst jól összekeverjük az előre összevágott és dinsztelt két nagyobb fej vöröshagymával, a beáztatott és kicsavart zsemlével, a tojással és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kisebb húsgombócokat formázunk belőle. Ezután apróra vágjuk a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a visszahagyott, apróbb vöröshagymát egészben edénybe tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. Mikor megpuhultak hozzáöntjük a savanyú káposztalevet.Ha felfőtt beletesszük a gombócokat és lassú tűzön forraljuk, főzzük tovább. A vége felé hozzáadjuk az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld leveleket is. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú marhamáj » Savanyú uborkás raguleves » Savanyú rozskenyér » Savanyúkáposztás hús
» Vegyes vágott savanyúság » Édes-savanyú tésztasaláta » Gomba savanyúság » Savanyúkáposzta leves 2.
» Savanyú sertésragu leves » Savanyú rakott káposzta » Vágott, vegyes savanyúság » Csorba kétféleképpen
» Savanyúleves káposztával » Édes - savanyú sertéssült » Kovászos savanyú káposzta » Gombás savanyu tokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.