Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos savanyú káposztával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1kg. nem szétfővő burgonya
1 vöröshagyma
50dkg. savanyú káposzta
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál só
/bors/
őrölt kömény
olaj
15dkg húsos füstölt szalonna
1 tejföl

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Megpucoljuk a hagymát, és hozzá reszeljük. Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, összeaprítjuk és hozzáadjuk. A felvert tojásokat,a lisztet, a sót, borsot, és a köményt is a krumplis masszába keverjük.
Egy nagy méretű serpenyőben 1 evőkanál olajat melegítünk. A szalonnát ropogósra sütjük, és papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Lángosonként 1 púpozott evőkanál tésztát teszünk a forró szalonnazsírba, elsimítjuk, és mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A tésztát kanalanként adagoljuk, és mindig öntünk utána egy kevés olajat a serpenyőbe.
A krumplilángosokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, és szalonnával valamint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 670 kcal

A receptet beküldte: szuzy48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú sertéscsíkok » Libasült vöröskáposztával » Krumplilángos 2 » Krumplilángos
» Savanyúkáposzta leves » Gyors savanyú káposzta » Heringsaláta káposztával » Édes-savanyú tofu
» Savanyú veseleves » Tepertős krumplilángos » Savanyú szív » Edes-savanyu pulykamell
» Hordós savanyúság másképp » Hurka káposztával » Savanyú lencseleves » Sültcéklás savanyúkáposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.