Tutireceptek.hu fejléc

Krumplilángos savanyú káposztával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1kg. nem szétfővő burgonya
1 vöröshagyma
50dkg. savanyú káposzta
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál só
/bors/
őrölt kömény
olaj
15dkg húsos füstölt szalonna
1 tejföl

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Megpucoljuk a hagymát, és hozzá reszeljük. Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, összeaprítjuk és hozzáadjuk. A felvert tojásokat,a lisztet, a sót, borsot, és a köményt is a krumplis masszába keverjük.
Egy nagy méretű serpenyőben 1 evőkanál olajat melegítünk. A szalonnát ropogósra sütjük, és papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Lángosonként 1 púpozott evőkanál tésztát teszünk a forró szalonnazsírba, elsimítjuk, és mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A tésztát kanalanként adagoljuk, és mindig öntünk utána egy kevés olajat a serpenyőbe.
A krumplilángosokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, és szalonnával valamint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 670 kcal

A receptet beküldte: szuzy48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős savanyú leves » Sültcéklás savanyúkáposzta » Édes-savanyú káposzta » Rakott savanyú káposzta
» Savanyú máj » Burgonyagombóc káposztával » Céklás savanyú káposzta » Savanyúkáposzta saláta
» Nyári savanyúság télire » Savanyú máj pörköltágyon » Savanyú sertésnyelv » Savanyú tojásleves
» Savanyúkáposzta leves » Disznóhús káposztával » Kannás savanyú télire » Savanyukáposztás tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.