Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Piemontei pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg húsos szalonna,
1 szelet zeller,
2 szál póréhagyma,
2 db burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 db babérlevél (egész),
2 szál zsálya (friss),
5 dkg vaj,
1 liter húsleveslé (forró),
70 dkg borjúpacal (előfőzött),
40 dkg kelkáposzta,
2 evőkanál parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).

Elkészítés:
Kockázd fel a szalonnát, tisztítsd meg és szeleteld fel a zellert és a pórét.
Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát és a vöröshagymát.
Morzsold össze a babérlevelet, vágd finomra a zsályaleveleket.
Forrósítsd fel a vajat egy nagyobb edényben és párold meg rajta folyamatos kevergetés közben a szalonnát, a zellert, a zsályát és a babérlevelet.
Add hozzá a burgonyát, a hagymát és a pórét, majd párold meg.
Öntsd fel a forró húsleveslével.
Vágd a pacalt vékony csíkokra, add a leveshez és főzzed egy órán át.
Tisztítsd meg a kelkáposztát, vágd vékony csíkokra, add a pacalhoz és lefedve még egy órán át főzd.
Ízesítsd a levest sóval és borssal, keverd hozzá a reszelt parmezánt.

Tanácsok:
Illik hozzá a piemontei dolcetto bor.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Milánói pacalleves » Szarvaspacalleves » Alföldi pacalleves » Pikáns pacalleves
» Pacalleves » Lakodalmas pacalleves » Bakonyi pacalleves » Török pacalleves
» Pilseni pacalleves » Fokhagymás csirkeleves » Barátosném lángosa » Vasutas leves
» Gizitől fehér csokis süti » Hentesleves » Sörleves habgaluskával » Csorba csirke


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.