Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsepörkölt tarhonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg lencse
2 dl tejföl
25 dkg tarhonya
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj

1 kiskanál őrölt paprika

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva a paprikával megszórjuk, az alaposan megmosott és előző éjszaka beáztatott lencsét hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára főzzük, sózzuk..
Közben a maradék olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel felengedve lassú tűzön puhára pároljuk.
Amikor a lencse már puha, a megfőtt tarhonyát beleforgatjuk, és a tejföllel gazdagítva, savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldbab tarhonyával » Gombamártás tarhonyával » Lecsós malac tarhonyával » Sertésmájas tál
» Zöldbab paprikás » Parasztos pórétorta » Gombás rakott csikemell » Lencseragu
» Sajtos vegyes zöldség » Hamis gyros » Káposztás lecsó » Mexikói chilis csirke
» Puszta Steak » Chorizo falatok » Thai zöldséges-csirkemell » Tengeri hal vöröslencsével


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.