Tutireceptek.hu fejléc

Lightosított meggyleves (meggybefőttből) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
egy üveg meggybefőtt (cukormentessel a lejobb!)
kb. fél liter víz
1 nagy dobozos tejföl (12%-os)
3 csapott ek graham liszt
polisweet ízlés szerint
egész fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:
A meggybefőttet levével együtt + a fél liter vízzel, pár szem fahéjjal, szegfűszeggel felteszem főni. Kb. 10 perc múlva már készítem is hozzá a habarást: a tejfölt összekeverem a liszttel, majd egy kis főzőlével fellazítom (hogy ne legyen csomós), ezután öntöm a meggyhez. Polisweettel édesítem.

Tanácsok:
Egy vaníliacukor még sokat dobhat az ízén, én tettem bele, de legközelebb inkább vaníliarudat használok (az nem hízlal :o)).

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Lefogyok és pont!


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes meggyleves » Vörösboros meggyleves » Hideg meggyleves mentával » Boros meggyleves
» Az Én meggylevesem » Meleg rumos meggyleves » Fahéjas meggyleves » Mustáros meggyleves
» Meggyleves » Meggyleves X. » Meggyleves vörösboros » Meggyleves habgaluskával
» Hideg-meggyleves » Meggyleves egyszerűen » Joghurtos tejszínpuding » Savanyú répa leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.