Tutireceptek.hu fejléc

Malac sült...Andi módra!! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg)

majoranna
20 dkg zsír
20 dkg füstölt szalonna
2 dl sör

Elkészítés:
malac szőrét lekaparjuk, megmossuk, körmeit levágjuk, térdizületet visszahajtjuk.
Belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. Belsejét egy kiló szárat kenyérrel kitámasztjuk, szájába almát teszünk. Rácsos tepsire helyezzük, fülét, farkát befóliázzuk. Bőrét bekenjük hideg zsírral, 2-2 és fél órát sütjük, sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sülés után kigőzöljük, szájában citrommal tálaljuk.


Köret: párolt káposzta, hagymás tört burgonya.

Tanácsok:
Idöigényes..megéri!!

Elkészítési idő: 95 perc

A receptet beküldte: o.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú malacleves » Káposztás malachús » Debreceni malaclapocka » Szilveszteri malacfej
» Bőrösmalac-ragu » Malacnyelv lencsével » Kókuszos malacfüle » Malacfej Sziveszterre
» Szilveszteri malacsült » Gőzölgő malacsült » Újévi malacka » Sóskaleves malachússal
» Sült malac egészben » Erdélyi malacaprólékleves » Tárkonyos malacleves » Malackák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.