Tutireceptek.hu fejléc

Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

40 dkg marha fehérpecsenye
4 gerezd fokhagyma
0,25 dkg savanyú káposzta
5 dkg bacon
8 kicsi burgonya

bors
étolaj

Elkészítés:
A fehérpecsenyét 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és annyi időre tesszük csak félre, míg egy serpenyőben 2-3 ek. étolajat felforrósítunk. Ekkor beletesszük a húsokat és hirtelen átsütjük mindkét oldalukat. Felöntjük kevés vízzel és lassú lángon párolni kezdjük. Ez igénybe vesz kb. 2,5 órahosszat, hogy finom puha és omlós legyen a hús. A vizet időnként pótoljuk.
A burgonyákat héjukban megfőzzük, majd meghámozzuk.
A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Lé ne maradjon alatta. A baconszalonnát apró kockákra vágjuk és 1-2 ek. étolajon átpirítjuk. Rátesszük a savanyú káposztát, kicsi borsot szórunk rá és addig pároljuk fedő alatt, amíg a káposzta egy kis pirosas színt kap.
A hús is megpuhult közben, a burgonyát meghámozzuk és tálalhatunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt mángold » Heringsaláta káposztával » Tojásos lecsó burgonyával » Káposztával töltött dagadó
» Párolt tőkehal spenótágyon » Savanyú krumpli leves » Édes-savanyú tésztasaláta » Savanyú káposzta saláta
» Tarja savanyúkáposztával » Párolt alma (Update1) » Savanyú malacleves » Savanyú káposzta almával
» Tejben párolt hal » Párolt vegyes zöldség » Tavaszi párolt csirkemell » Párolt rák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.