Tutireceptek.hu fejléc

Mátrai (vagy Kárpáti) borzaska recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell, vagy sertéskaraj, vagy sertés szűzérme
3 közepes szem krumpli
8 gerezd fokhagyma
3 tojás
6-7 evőkanál liszt a masszához
olaj a sütéshez
tejföl
reszelt sajt

őröltbors
kevés vegeta
kis adag liszt a panírozáshoz

Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal, és a kevés vegetával, majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen.
A husit megtisztítom, szeletekre vágom, és nem túl vékonyra kiklopfolom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Majd serpenyőben olajon megsütöm. Nem hirtelen sütöm, hogy jól átsüljöm a husi. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem, és mehet a tányérra. A husik tetejét a tányéron megkenem tejföllel, megszórom reszeltsajttal, és már fogyasztható is!

Tanácsok:
Ha túl hígnak találod a panír masszát, tegyél még bele lisztet! A közepesnél sűrűbbnek kell lennie a masszának.
Körete burgonyakrokett, vagy sültkrumpli.
Ha valaki szeretne, a tejfölbe is reszelhet fokhagymát egy keveset. Így még finomabb!
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Földimogyorós borzaska » Mátrai Borzaska » Borzaska » Szumátrai csirkemell
» Meggyes borzaska » Borzaskata » Marharagu spárgával » Csirke vadas
» Burgonyafelfújt gazdagon » Gombás rakott csibehús » Matróztál » Pulykazúza pörkölt
» Narancsos kacsamell » Nyárson sült csirkemell » Kacsamell hagymasalátával » Kínai husi angol zellerrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.