Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros sörben pácolt csontos karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet csontos karaj
2 nagyobb vörös vagy lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
fél dl olívaolaj
2 dl sör
só, bor

Elkészítés:
A húsokat picit besózzuk és borsozzuk.
A hagymákat karikára vágjuk.
Egy tálba összekeverjük a mustárt az ételízesítőt, olívaolajat, sört, majd belenyomjuk a fokhagymákat.
Egy akkora zárható tárolóba, amiben két sorba elférnek a húsok, lerakunk 3 karajt, megszórjuk a hagymakarikák felével és meglocsoljuk a mustáros sörös keverék szintén felével, majd újra ismételjük a műveletet.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Vegyünk elő egy fedeles jénait vagy kacsasütőt, de tepsit is használhatunk alufóliával lefedve.
Tehát a sütőedénybe tesszük a húsokat és ráöntjük a páclevet majd befedjük.
Kb. 1,5-2 óra alatt puhára sütjük, majd egy picit fedő nélkül is sütjük, hogy a sör egy kicsit veszítsen erejéből.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt marhanyelv körettel » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Mustáros-tejfölös karaj » Sárgabarackos sertéskaraj
» Mustáros apróhús » Mustáros kéregben sült hal » Mustáros pulykacomb » Mustáros tonhal
» Karaj tekercs » Gyulai töltött karaj » Temesvári sertéskaraj... » Sajtos-gombás karaj
» Gombás karajom » Mustáros hagymás tarja » Kukoricás rántott karaj » Mézes-mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.