Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán ragu recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
ízlés szerint chili
1 fej vöröshagyma
3-4 kisebb paradicsom
2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
2 ek olívaolaj
fél citrom leve
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).

Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.

Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert).

Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is.

Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános csirkesaláta » Padlizsános zakuszka » Csirkés padlizsánleves » Tojásos-padlizsános lecsó
» Rakott padlizsán » Padlizsán sajttal az igazi » Padlizsánkrém leves » Update1 rakott padlizsán
» Padlizsán párizsiasan » Avokádós padlizsánkrém » Rostonsült padlizsán » Erdélyi padlizsánkrém
» Padlizsán pástétom őszre » Joghurtos padlizsánsaláta » Diétás padlizsánkrém » Kátya féle Padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.