Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pakora recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg csicseriborsóliszt
2 ek. kalinji
0.5 kk. őrölt fahéj
0.5 kk. chilipor
4 kk. őrölt koriander
4 kk. őrölt római kömény
3 kk. kurkuma
0.5 kk. hing
4 kk. só
4-5 dl hideg víz
1.5 kg zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csicseriborsólisztbe szórjuk a fűszereket. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés közben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta legyen, amely nem folyik majd le a zöldségekről. 10-15 percig pihentetjük.
Közben megmossuk és felvágjuk a zöldségeket, majd habverővel alaposan megkeverjük a tésztát. Egyenként belemártogatjuk a zöldségeket, majd azonnal beletesszük a felmelegített olajba, amely ne legyen túl forró, mert belül nyers marad a pakora, de ne legyen hideg sem, mert akkor megszívja magát a zöldség. Aranybarnára sütjük, és egészen forrón, csatnival tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos lapocka » Juhtúrós rakott brokkoli » Rakott brokkoli másként » Csőben sült sonkás karfiol
» Töltött gombafejek » Füstölt sajtos karfiol » Sajtos brokkoli » Sült zöldséges penne
» Sajtos rakott karfiol » Szines zöldséglepcsánk » Tárkonyos rakott zöldbab » Brokkoli kocka
» Gombaragu krumplilepényen » Keményítő napra » Brokkoli krokett » Rakott patisszon hús nélkül


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.