Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg újburgonya, vagy parázsburgonya,
50 dkg zöld spárga,
só,
bors,
olíva olaj,
1 csokor petrezselyem,
tojás, liszt, és
kalciton a panírozáshoz(szezámpehely és zabkorpa keveréke)

Elkészítés:
A burgonyát főzzük elő. Ha parázsburgonyát (nagyon apró szemű újburgonya) használunk egyben főzzük.
A spárgát tisztítsuk meg, majd enyhén citromos sós vízben szintén 5-6 perc alatt főzzük elő.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 ek olíva olajt, majd forgassuk bele az előfőzött burgonyát.
Folyamatos rázogatás mellett pirítsuk meg őket, végül szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük át.
Készítsük elő a panírozáshoz valókat, de zsemlemorzsa helyett használjunk egészésges kalcitont (szezámpehely és zabkorpa keveréke).
Panírozzuk be a spárgákat úgy, hogy a csúcsuk szabadon maradjun.
Pici olíva olajon rántsuk ki őket.
Ez az étel frissen jó. Friss salátá ajánlok hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott diós csirkemell » Rántott bárány » Natúr szelet újkrumplival » Petrezselymes tojásfasírt
» Sajtos rántott csirkemell » Sertésborda spárgával » Pulykarolád spárgával » Hamis rántott hús
» Rántott csirke sütőben » Rántott töltött kifli » Szűzérmék spárgával » Rántott brokkoli variációk
» Virslis rántott pulylamell » Mandulás rántott cukkini » Petrezselymes tócsni » Újkrumplis tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.