Tutireceptek.hu fejléc

Pirított gánica (tradicionális népi étel) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
fél kiló liszt,
1,5 deci olaj vagy zsír,
egy teáskanál só,
8-9 deci forró víz. (A forró vizet és zsiradékot előre készítsük oda, mert gyorsan kell!)

Elkészítés:
A lisztet egy nagy alapterületű, ép zománcú lábasban, zsiradék nélkül, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen. Amikor mogyorószínű a liszt, forró vízzel felengedjük, rátesszük a sót, jól elkeverjük, majd körülbelül két percre fedővel lefedjük. (Így jobban szét tudjuk majd keverni.) Ráöntjük a forró zsiradékot, majd fakanállal apróra szétkeverjük, s ekkor még ízlés szerint pár percig pirítjuk.

Tanácsok:
Frissen fogyaszthatjuk fejes salátával vagy káposztasalátával, illetve desszertként porcukorral meghintve, sárgabarack vagy áfonyadzsemmel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis gánica másképp » Pirított puliszka-galuskák » Pirított csirke gombával » Pirított zsemlekocka
» Olasz pirított zöldségek » Pirított karamellás dió » Pirított kenyér tojással » Pirított báránymáj
» Anna pirított mája » Pirított máj » Piritott gombás spárga » Fűszeres pírított aprótök
» Piritott dara leves » Jávai piritott zölgség » Pirított fokhagymás saláta » Kínai pirított tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.