Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg filézett pontyszelet,
1 kg hagyma (a pácoláshoz),
40 dkg gomba, 2 dl tej,
2 dl vörösbor, 5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyem,
őrölt bors,
só,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom.
Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm.
Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.
A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom.
A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm.
Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós ponty » Rántott ponty hawaii módra » Szőlős ponty » Fokhagymás ponty
» Ponty vörösborban » Tejfölös-gombás ponty » Cukkinis lecsós ponty » Dorozsmai molnárponty
» Dorozsmai molnár ponty » Vörösboros pontyfilé » Ponty oroszosan » Pontyragu
» Diós rántott ponty » Pontyderék lengyelesen » Pityókás őzragu » Ponty Orly módra


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.