Tutireceptek.hu fejléc

Pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bárányhús (szeletek)
5 gerezd fokhagyma
2 kanál mustár
tárkonylevél, olaj
bors, só
fodormenta-szósz
sült paradicsom
párolt zöldségek
fodormenta-levelek

Elkészítés:
A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors és olaj keverékében.
Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd meg tepsiben).
Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet (felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal.

Tanácsok:
Fodormenta-szósz

1 nagyobb bögre cukor
1 csokor fodormentalevél
ecet

Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot.
A fodormentát vágd olyan finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz.
Az üveget töltsd fel ecettel (annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd össze.
Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget.
Majd kóstold meg a szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos báránysült » Színes borsos báránysült » Paradicsomos báránysült » Boros, fűszeres báránysült
» Sajtos báránysült » Pusztai báránysült » Hússal rakott burgonya » Göngyölt gombás karaj:
» Perui csirke » Tengerész tekercs » Pulykamell paraj paplanban » Vadas nyúlcombok knédlivel
» Sonkás sajttekercs hidegen » Kefíres rántott csirke » Csopaki pincepörkölt » Falusi pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.