| Rakott padlizsán-cukkini baconnel receptEgytálételek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre 1 kg cukkini 1 kg padlizsán 1 nagy fej vöröshagyma pár gerezd fokhagyma paradicsomsűrítmény (hozzá édesítőszer) só bors fűszerek (pl. oregánó, majoranna, kakukkfű) pár szelet bacon 2 tojás 250 g sajt napraforgó olaj Elkészítés: elkészítés A cukkinikat és a padlizsánokat karikákra vágjuk föl. Forró olajban kissé átsütjük őket. Hagyjuk hűlni. A hagymát eközben egy másik serpenyőben megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket. Felöntjük paradicsomsűrítménnyel, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük. A megmaradt olajat beleöntjük egy jénai tálba. Belehelyezünk pár szelet bacon szalonnát. A zöldségek felét beletesszük és leöntjük a paradicsommártással. A sajt réteghez a sajtot leresszeljük és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Az utolsó előtti réteg zöldséges, a legtetejére ismét bacon szalonna szeleteket teszünk. Sütőben megsütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |