Tutireceptek.hu fejléc

Rakott palacsinta – másképpen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10-15 palacsinta

A töltelékhez:

25 dkg áttört tehéntúró

1 csomag vaníliás cukor

1 tojás

kevés reszelt citromhéj

5 dkg mazsola

Az öntethez:

1/2 l tejszín

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

kevés tej

baracklekvár

darált dió

Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Fogyókúrás rakottas » Bécsi túrós palacsinta » Almás-fahéjas palacsinta
» Rakott brokkoli és karfiol » Mediterrán rakott zöldség » Rakott káposztás kocka » Rakott túrós csusza
» Rakott cukkini ala Niobe » Csúsztatott palacsinta » Kolozsvári rakott káposzta » Fokhagymás rakott penne
» Igazi amerikai palacsinta » Rakott tejszínes tészta » Sziciliai rakott pacal » Mazsolás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.