Tutireceptek.hu fejléc

Resztelt kacsamáj baconnel... recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg bacon szalonna
50 dkg pecsenye kacsamáj
3 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)

1 mokkáskanál bors
1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
1 csapott evőkanál majoránna
2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany
1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát, bacont apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb. 12-15 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a majoránnát, borsozzuk, ízlésünkre sózzuk és a pirospaprikával megszórjuk.

Tanácsok:
Krumplipürével tálaljuk. Idő hiányában sós, köményes vízben főtt krumpli is jó köret hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Resztelt májleves » Velencei kacsamáj » Resztelt máj » Kacsamáj roueni mártáson
» Pecsenyekacsamáj » Mustáros kacsamáj » Kókuszos resztelt1 » Kókuszos resztelt
» Reszteltmáj velővel » Kacsamáj leves » Lecsós pecsenyekacsamáj » Hagymás kacsamáj
» Kacsamáj aszpikban » Kókuszos fincsi resztelt » Hagymán sült kacsamáj » Csirkemell sajtmártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.