Tutireceptek.hu fejléc

Sajtban sült hal-egyszerűen recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tengeri hekkfilé (mirelit)
30 dkg trappista sajt
1 db főzőtejszín
halak fűszersó

bors
vaj
citromlé
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben - úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.

Tanácsok:
Vigyázz!!!
Nagyon hamar elfogy:)
Én salit csináltam mellé, és párolt barna rizst:)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Zelmalány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtban sült csirkemell » Tojás sajtban sütve » Sajtban sült tojás 2 » Sajtban sült tojás
» Sajtban sütött tojás » Halfasírozott » Vajon sült lazac » Ponty Orly módra
» Finn halsaláta » Szardíniás rizssaláta » Tonhalkrémes szendvics » Currys halfasírt
» Halas csusza » Görög paradicsomos hal » Korhely halászlé pontyból » Borzas (bundás) hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.