Tutireceptek.hu fejléc

Sörben párolt sült fácán magyarosan recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy fiatal fácán(ha van,akkor f.tyúk is jó)
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény(fél/negyed/1/negyed evőkanál arányban)
4 gerezd fokhagyma
15-20dkg, vékonyra vágott szalonna
3dl sör
Egy közepes tepsire való szeletelt krumpli

Elkészítés:
A konyhakész fácánt dörzsöljük be alaposan(kívülről,belülről) a fűszerekkel,majd tűzdeljük meg a szalonnával úgy, hogy itt-ott bevágjuk a vastagabb húsrészeket és a bevágásba is fűzünk szalonnacsíkokat, majd ezekbe a bevágásokba szúrjunk még be egy-egy fél gerezd fokhagymát.Ezután a közepébe helyezzük el a megpucolt vöröshagymát egy gerezd fokhagyma társaságában, majd tegyük félre egy éjszakára érlelődni. Másnap fektessük a madarat a kizsírozott tesiben lévő felkarikázott krumplira, öntsük alá a sört és fedjük le jó alaposan, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 3/4-ed órát. Ekkor nézzük meg,hogy milyen állapotban van a hús.Ha még kemény, akkor pótoljuk az elpárolgott sört és lefedve tegyük vissza sülni, ha viszont már majdnem puha, akkor a hőfokot feljebb véve süssük szép pirosra, készre a fácánt. Így tepsiben, friss zöldségekkel, esetleg uborkasalátával kínáljuk és könnyű fehér vagy rozé bort kínáljunk mellé. Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt tőkehal spenótágyon » Párolt zellerkrém » Párolt káposzta » Spagetti magyarosan
» Párolt tengeri hal. » Zelleres párolt pulykamell » Párolt marha sütőtökkel » Rozspelyhes párolt paprika
» Párolt vegyes zöldség » Joghurtos párolt csirke » Párolt csirkemell » Párolt füge
» Párolt rák » Sörben sült sertés oldalas » Párolt mézes almás » Fácánpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.