Tutireceptek.hu fejléc

Sült padlizsán mozarellával /Kunkó kedvence!/ recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2padlizsán 6gerezd fokhagyma 1vöröshagyma 2zacskó mozarella 1konzerv apróra vágott paradicsom Fűszerek:oregano,bazsalikom,kakukkfű,fehér bors,só

Elkészítés:
A padlizsánt 1cm-esre karikázzuk.Mindkét oldalát besózzuk,állni hagyjuk.Közben a vöröshagymát megdinszteljük egy kis olívaolajon.Belezúzunk 3db fokhagymát,beleöntjük a paradicsomkonzervet.Kis cukorral v.édesítővel,sóval,borssal ízesítjük.Ezt fél órát lefedve kis lángon főzzük,a végén ízesítjük az olaszos fűszerekkel.Ha kész ezzel tálaljuk a padlizsánt,amit a következőképp készítünk el: Tepsibe kis olívaolajat öntünk,erre rakjuk a padlizsánszeleteket,amről előtte papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.Kicsit sózzuk meg,majd rakjuk rájuk a 3préselt fokhagymát/egyik oldalára/.200fokon sütjük,egyszer átfordítjuk közben.Az utolsó 5percnél ráfektetünk mindegyikre egy vékonyan szelt mozarellát,ráolvasztjuk.

Tanácsok:
Ha kész,feltétlen itassuk le róluk az olajat,mert eléggé magába szívja!Elég mellé a szósz,mert igen laktató.Sokkal egyszerűbb elkészíteni,mint leírni!


A receptet beküldte: kunkó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrém majonézzel » Sajtos rakott padlizsán » Padlizsános szendvicskrém » Meleg Padlizsánkrém
» Padlizsánsaláta » Fokhagymás padlizsán » Fincsi töltött padlizsán » Padlizsán saláta
» Ecetes padlizsán » Padlizsán ragu » Padlizsános vendégtál » Joghurtos padlizsán
» Padlizsános hal » Csirkés padlizsánleves » Padlizsán krém piritósra » Fokhagymás padlizsán bartá


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.