Tutireceptek.hu fejléc

Sült rákok recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
250 g felfújt tészta (olyan, mint a mélyhutött leveles tészta)
kevés vaj
50 g apróra vágott vöröshagyma
kevés apróra vágott petrezselyem
300 g garnélarák
1 tojás
(hokezelt) só

Elkészítés:
Kitekerjük a tésztát. Megpároljuk
a vöröshagymát a vajban,
és összekeverjük az apróra vágott
petrezselyemmel. Lehutjük,
hozzáadjuk a a rákokat,
és összekeverjük. A keveréket
a tészta felére
elosztjuk, megkenjük tojással,
összetekerjük a tésztát,
ismét megkenjük tojással,
majd villánkat
egyenletesen belenyomkodjuk
a tésztába. Megsózzuk a tetejét,
és kb. 200 C -on 10-15 percig
sütjük.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ponty szalonnásan » Tonhal saláta ala jita » Pontyhalászlé egyszerűen » Tengerihal fokhagymásan
» Hekk sütőben » Fokhagymás-kapros halfilé » Vörösboros pontyfilé » Vajon sült lazac
» Kapros zaftos süllő » Keszeg avas szalonnával » Töltött tok » Halas pite
» Északi-tengeri halleves » Füstölt halas cukkini-tál » Fokhagymás süllő » Hal burgonyabundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.