Tutireceptek.hu fejléc

Gombás haltál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
6 szelet ponty
30 dkg gomba
1 csomó petrezselyem
fél citrom
2-2 di tejföl, tejszín
10 dkg vaj
3-4 evőkanál liszt
50 dkg kockatészta
só, őrölt fehérbors, rozmaring, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük 1-1 mokkáskanál fehér borssal és rozmaringgal. A halszeleteket megsózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és a vajon megsütjük mindkét oldalukat. Kiszedjük, s visszamaradt vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.
A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a halszeleteket, a gombát, a meghámozott citromkarikákat, megszórjuk a felaprózott petrezselyemmel.
A vajas edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből, s az ételre öntjük. Fogyasztás előtt sütőben jól átforrósítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirketekercs » Gombás rakott csirke » Gombás szárnyas » Húsos-gombás cserépedény
» Gombás sertésszelet » Gombás tarhonya » Gombás padlizsán » Szerb gombás zakuszka
» Csirkés-gombás kavarodás » Gombás zúzaragu » Gombás hagymaleves » Gombás alagút
» Shiitake gombás spagetti » Gombás borjúnyelv » Gombás sertésragu » Gombás-tejfölös pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.