Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás haltál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
6 szelet ponty
30 dkg gomba
1 csomó petrezselyem
fél citrom
2-2 di tejföl, tejszín
10 dkg vaj
3-4 evőkanál liszt
50 dkg kockatészta
só, őrölt fehérbors, rozmaring, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük 1-1 mokkáskanál fehér borssal és rozmaringgal. A halszeleteket megsózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és a vajon megsütjük mindkét oldalukat. Kiszedjük, s visszamaradt vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.
A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a halszeleteket, a gombát, a meghámozott citromkarikákat, megszórjuk a felaprózott petrezselyemmel.
A vajas edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből, s az ételre öntjük. Fogyasztás előtt sütőben jól átforrósítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Sajtos gombás csirkemell » Húsos-gombás cserépedény » Tojásos-gombás krumpli
» Gombás kocka 3 » Sonkás-gombás tészta » Rókagombás csirkemell » Gombás-paprikás rizstorta
» Gombás halpaprikás » Gombás alagút » Gombás csirke egyszerűen » Szerb gombás zakuszka
» Gombás-cukkinis rizottó » Gombás burgonyarolád » Gombás töltött csirke » Gombás ponty



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.