Tutireceptek.hu fejléc

Svéd gomba recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 ek. olaj
1 nagy hagyma
1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves)
só, bors, babérlevél
1 közepes doboz paradicsompüré
pár csepp citrom leve
kevés porcukor

Elkészítés:
Olajon megpirítunk a reszelt vagy kis kockákra vágott vöröshagymát. Ráteszünk 0,5 kg vékony szeletekre vágott gombát (vagy a lecsepegtetett konzerves gombát), sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét keverünk hozzá, babérlevelet, kevés citromlevet, kevés porcukrot teszünk bele, összefőzzük. Hagyjuk kihülni és tesszük hütőbe.

Tanácsok:
Jól hűtve fogyasztjuk, pirított kenyérrel, bagettel nagyon finom!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás, csokis gomba » Gombaköret » Gombás tarja tepsiben » Gombás-húsos tortilla
» Gombás csirkemell 2 főre » Görög gomba » Krumpliágyon sült gomba » Göngyölt gombás karaj:
» Gombás tofu rizzsel » Gombakrémes pangasius » Gombás tejszínes csirke » Krumplis gombafasírt
» Zöldséges gombagulyás » Gombaleves cérnametélttel » Háromhagymás gombaleves » Gombás burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.