Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás zöldségragu bulgurral recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
1 csésze bulgur
30 dkg bármilyen ehető gomba
1 db nagy vöröshagyma
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db fehér répa
1/2 db zeller
1/2 db karalábé
1/2 csésze zöldborsó
1 késhegynyi őrölt bors
Főszerkeverék: vegeta, virgin vagy delikát
5 dkg reszelt sajt (elmaradhat)

Elkészítés:
A sárga- és fehér répát karikára, a gombát szeletekre, a zellert, karalábét kockára, a szalonnát és hagymát kis kockára vágjuk.

A szalonnát zsemleszínűre pirítjuk, leszűrjük, zsírját kettéosztjuk.

A szalonnazsír felében zsemleszínűre pirítjuk a bulgurt, felengedjük 2 csésze vízzel, hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 csapott kávéskanál fűszerkeveréket és kuktában puhulásig pároljuk.

A hagymát a maradék zsírban megdinszteljük, átforgatjuk rajta a zöldségeket, megszórjuk fűszerkeverékkel, s kevés vizet hozzáadva - fedő alatt - puhára pároljuk, majd összemelegítjük a bulgurral, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Sült húsokhoz köretként tálaljuk, de önálló ételként is megállja helyét.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ponty szalonnásan » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás masnik » Szalonnás-tojásos pite
» Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás burgonyafőzelék » Könnyű virslis zöldségragu
» Szalonnás torta » Rakott brokkoli bulgurral » Tejfölös-szalonnás pizza » Szalonnás lecsó
» Sajtos-szalonnás tekercs » Szalonnás-hagymás virsli » Fűszeres zöldségragu » Savanyú káposzta bulgurral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.