Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyas leves kapros galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. szárnyas aprólék,
30 dkg.leveszöldség,
1 db. nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj ( vagy vaj, margarin)
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál borecet ( vagy 1 db. citrom),
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
A kapros gombóchoz:
10 dkg. túró,
10 dkg. liszt,
1 csokor zöldkapor,
2 db. tojás,
só,

2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zsiradékon megpiritjuk a finomra vágott vöröshagymát.A megmosott szárnyas aprólékot beletesszük, átforgatjuk a forró, hagymás zsiradékban, majd kb. 1,5-2 liternyi vízzel felöntjük,lassú tűzön főzzük. Fél órányi fővés után hozzáadjuk a megtisztitott leveszöldségeket és a fokhagymát egészben.Ízesitjük sóval, őrölt borssal. Készre főzzük, a levet leszűrjük, a szárnyasaprólékot és a főtt zöldségeket tálra rendezzük.
Közben elkészítjük a kaporos gombócot. A rúrót áttörjük, A liszttel, a tojásokkal, sóval, apróra vágott kaporral a túrótösszekeverjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk. A húslevest felforraljuk és kis gombócokat formázva a levesben megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a felszínre készre főttek.Ekkor a levest besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel, csipetnyi őrölt fekete borssal. A végén a citrom egész levével a levest megsavanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes gyümölcskrémleves » Turmix levesek » Bagócaleves » Kaszásleves
» Mézes fehérrépaleves » Májgombóc levesbe » Spanyol nyári leves » Sajtos brokkoli krémleves
» Újhagymakrémleves » Tejszines őszibarackleves » Tokaji borleves » Finom zöldségleves
» Pikáns pacalleves » Zalai csirkeleves » Vajbab leves » Amerikai sütőtökleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.