Tutireceptek.hu fejléc

Székely sertéscsülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db kisebb csülök,
75 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 ek. liszt,
só,
1 nagy fej hagyma,
pirospaprika,
köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek. olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Egy tűzálló tálba tesszük a megmosott és megsózott húst, majd a pirított hagymával megkenjük. Nagyon forró sütőben először fedetlenül sütjük. Ha kérges lesz a teteje, 1 dl vizet aláöntünk, befedjük és 35-40 percig sütjük. A káposztát kétszer-háromszor váltott vízben megmossuk és vizet aláöntve pároljuk. A liszttel, apróra vágott kaporral elkevert tejfölt a puha káposztába keverjük, jól összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt kömény-maggal. A majdnem puha csülköket kisebb darabokra szeleteljük, tűzálló tálba tesszük és a káposztát a tetejére halmozzuk. Fedő nélkül sütjük, míg puha nem lesz.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely gomba » Sertéscsülök pékné módra » Székelykáposzta » Bográcsos székelykáposzta
» Székely szelet » Hagymasaláta székelyesen » Székelykáposzta Update1 » Erdélyi székelykáposzta
» Székely pulykacomb » Székelykáposzta mifelénk » Székelykáposzta másképp » Gombabefőtt székelyesen
» Székely sütemény-diós » Székely csalánleves » Székelykáposzta light » Székely káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.