Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székely gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1, 5 dl tejföl

pirospaprika
bors

Elkészítés:
A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» .Zöldborsós gombapörkölt » Gombás tésztasaláta » Gombás rizs 2 » Különleges gombaleves
» Gombás csirkemellfilé » Gombás sertésnyelv » Pecsenye gombával » Tepsis csülök székelyesen
» Piritott gombás spárga » Gomba vadasan » Gombás burgonyarolád » Gombás-hagymás lepény
» Sült hal gombás mártásban » Hagymás- gombás csirkemell » Gombás libacomb » Gombás csirkemáj almával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.