Tutireceptek.hu fejléc

Székely gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1, 5 dl tejföl

pirospaprika
bors

Elkészítés:
A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt gomba » Csirkés-gombás kavarodás » Gombás rakott kifli » Gomba süti
» Narancsos, gombás kacsa » Svéd gomba » Gombával töltött krumpli » Jégsaláta gombával
» Sonkás-gombás omlett » Gombával töltött burgonya » Gombás tésztasaláta » Hagymasaláta székelyesen
» Gombás rakott csibehús » Székely sütemény-diós » Gombás tekercsek » Spárga és gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.