Tutireceptek.hu fejléc

Szezámbundás karaj új burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
2 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag

bors
1 kg újburgonya
petrezselyemzöld
rozmaringág
olaj
4-5 db friss zsályalevél /el is hagyható/

Elkészítés:
A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom.

Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket
/zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm.

Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm.

Tanácsok:
Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom.


Jó étvágyat kívánok!

A receptjeimnél a kalória tartalmat sajnos nem tudom nézzétek el nekem és egyetek finomakat kalória számlálás nélkül!

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 10 kcal
Szénhidráttartalom: 10 gramm
Zsírtartalom: 10 gramm

A receptet beküldte: MissBabyka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros karajszeletek » Karajbatyu » Fűszeres kirántott karaj » Rakott karaj
» Almás töltött karaj » Csirkemájjal töltött karaj » Almás karaj » Gyümölccsel töltött karaj
» Göngyölt gombás karaj: » Sertéskaraj hagymaszósszal » Karajcsíkok fügés raguval » Citromos karaj szelet
» Muszaka burgonyával » Hagymás-őszibarackos karaj » Szójaszószos karaj » Finom karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.